Pro Kruunuvuori

perjantaina, maaliskuuta 07, 2008

Kruunuvuorenrantaan kerrostaloja ja erilaisia pientaloratkaisujaIlmakuva kaava-alueesta.

Laajasalon Kruunuvuorenrannan yleiskaavaluonnos ja maankäyttösuunnitelma hyväksyttiin kaupunkisuunnittelulautakunnassa 3 äänestyksen jälkeen. Kaikki äänestykset päättyyivät 5-4 -lukuihin.

Yleiskaavaluonnos merkitsee sitä, että Stansvikissa hävitetään vanhan kartanon aluetta ja sillä sijaitseva Uusikylän mökkikylä. Koirasaaren tien varrella uhataan tuhota aluetta, joka on määritelty yhdeksi valtakunnallisesti arvokkaimmista metsä- ja kallioalueista ja osaksi jo suojeltu.

Alkuperäisessä kaavasuunnitelmassa puhuttiin 7500 asukkaasta. Luontoalueille aiotaan mahduttaa näiden lisäksi vielä 3000 asukasta lisää.

Kimmo Helistö teki kaksi esitystä maankäyttösuunnitelmaan (nämäkin hävisivät äänestyksessä 4-5; Kokoomus ja demarit kaatoivat esitykset), joiden ideana oli, että:

1. Borgströminmäen kerrostaloalue tiivistettäisiin Koirasaarentien varteen siten, että kallioalueen kerrostalot poistettaisiin maankäyttösuunnitelmasta. Samalla kadunvarren rakennustehokkuutta oltaisiin voitu harkita nostettavaksi.

2. Gunillankallion pientalovaltainen asuntoalue oltaisiin poistettu
maankäyttösuunnitelmasta.

Osayleiskaavaluonnos tulee kokonaisuudessaan valtuuston hyväksyttäväksi, kun taas maankayttösuunnitelma-alueen kaavat tullaan tuomaan valtuustoon yksittäisinä.

Kaavaluonnokseen, maankäyttösuunnitelmaan ja niihin esitettyihin mielipiteisiin voi tutustua klikkaamalla otsikon linkkiä.

3 Comments:

At 10:58 ip., Anonymous Anonyymi said...

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.

 
At 1:13 ap., Anonymous Anonyymi said...

See here or here

 
At 8:02 ap., Anonymous Anonyymi said...

SECURITY CENTER: See Please Here

 

Lähetä kommentti

<< Home